duminică, 19 august 2012

1817.Și-i spre pedepse în fața celor ce nu-s cum trebuie

   În lumea asta creația SA, după cum zic, toatea-s dinainte știute SUS și după un anumit program. Ce nu ne vine a crede că-i în vigoare dintotdeauna, pînă la cele mai mici amănunte. Și-i spre pedepse în fața celor ce nu-s cum trebuie între oameni și a LUI. Fiind pedepsiți, după prealabile atenționări numeroase și chiar repetate, cu scopul dezmeticirii. La realitatea SA și a nostră îndreptată cum se cere.
   Să nu ne închipuim că de sîntem noi curați îmbrăcați și bine situați, sîntem și binecuvîntați de SUS. Nu! Ci toate-s ca să avem de acum grijă și de alții și de sufletul nostru. Și nu haotic ci bine gîndit, cumpătat, cu luate-aminte, adică cumsecădenia. A noastră străveche de redescoperit înfăptuind-o în relațiile cu EL și oamenii. Estetia e cu estetica și morala e altă mîncare de pește.
    De sîntem ca azi așa de înstrăinați de cum trebuie să ne comportăm în viața asta. Cadou Divin și ne înțeleasă cam de majoritatea omenirii de mult timp. Că-i lipsă Baza vieții alungată din lume și strîmbătatea ca pedeapsă și probă dată. În schimb, minte să căpătăm, dar nu se prea poate încă-i cale de aflat. EL știind cît și cum, noi doar trebuie să ne învrednicim cu interes corect.
   Că de altfel în veci nu ne vom da seama de ce-i viața dată și ce-i de făcut cu ea și-n ea. Nu-i pentru noi decît în mică măsură, ci în ansamblul umanității, știindu-L bine. Conlucrînd cu EL și vom mai afla cînd va fi timpul ce-i de mai făcut.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu