vineri, 4 mai 2012

1373.Sîngeroasele războie religioase

   Nedrepţii şi nepricepuţii la relaţiile cu EL, consideră semn de nobleţe în paragraful dedicat sîngeroaselor războie religioase din veacul al XVI-lea : fie-le tuturor sîngele roditor. Aiureli de zurbagii în nencredinţă adînciţi şi nu-I văd că-I gresiseră amarnic cu creştinismul lor nedrept şi părăsiţi în timp, tot plătesc la greu. Dar mintea nu le vine încă şi nici acuma de asemenea.
   De asemenea tot necredinţei în EL, curată, i se datorează nepriceperea fenomenelor naturale de aici şi de aiurea, tot pe loc o bătucim şi unii se simt împiedicaţi alţii, cam nedrepţi trec uşor peste neîmpliniri.
   Se zice că avînd minte şi spirit Divin, nu ne putem singuri da seama ce şi cum sîntem în lume şi de regulă avem nevoie şi de îndrumarea SA din cînd în cînd
    Nicăieri în VT, EL nu ne pretinde să-L  iubim cu atîta dragoste ca-n trăsnaia nt, ci doar să-L ştim corect acuma că prea sîntem străini de EL, momentan. Şi-n timp ne vom dumiri ce şi cum e cu EL şi numai cu EL, fără alte năzbîtii necurate ce ni-L ascund de mult timp.
  Corect avem porniri trăsnite, ce ne îndepărtează de firescul normal îndreptării dorite de SUS. De asta se zice că avem nevoie de plumb nu de aripi, că nu le ştim folosi demn ci anapoda, înstrăinîndu-ne de calea corectă nouă pe Pămînt. Pierzînd contactul cu omenescul şi realitatea dată.
   Şi nedrept fiind, tot avem nevoie de a colecţiona faptele bune, păstrîndu-le neatinse şi la o adică strîmtorare să ni le amintim cu plăcere, încălzindu-ne acolo unde şi cînd nevoile ne doboară. Şi supravieţuim cu ele în braţă şi altădată să ne îngrijim de şi mai multe.
   Curajul ne vine cînd reuşim să ne învingem pornirile interioare cu frică şi învingător de sine, ţi-i mult mai uşor într-o existenţă ostilă.
   Adesea un ton pedant şi cu cuvinte sforăitoare, ascund un fals inchipuit, ce debitează doar bazaconii, fără vreo folosinţă în viaţă. Se zice că există prostii bine îmbrăcate şi dobitoci foarte dichisiţi. Înfînarea nu presupune ură că ţi-i greu, ci obişnuinţa şi mobilizarea întru îndreptarea cerută.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu