duminică, 20 mai 2012

1438.Ok.

   Tinerii cînd sînt în situaţii limită cu bătrînii la un loc, o duc cu moralul mai bine. Şi nici nu-s pretenţioşi şi duşmănoşi, nemulţumiţi pe toată lumea, îs împăcaţi mai uşor cu situaţia nedreptă. Şi-s şi cooperanţi mai uşor la greu, necunoscînd încă viaţa nu o apreciază zgîrciţi s-o piardă. Nu ţin aşa mult la ea, ca cei mai maturi şi mai trecuţi prin ea. Se zice de nedrepţi, să mori înainte de a te fi înrăi şi urîţit, în loc să se prefere îndreptarea adevărată, ştiinţa corectitudinii vieţii.
   Greul e uneori nu cînd dai piept cu greutăţile vieţii, care oarecum le aştepţi, ci cînd te confrunţi cu cenuşiul firescului cotidian. Ce te erodează încet înspre lumescul nefiresc şi nedrept ţie. Să te înveţi a răbda şi a nu te implica în rele şi urîte înfăptuiri, nepăsarea în faţa răului şi nedreptăţii. Să ne înfrînăm cît putem gura, că-i cel mai greu lucru, mai ales cînd nu ai nimic de zis .
   Să nu considerăm că deţinem adevărul, doar noi şi că ne ajungem nouă, neavînd trebuinţă şi de ceilalţi în societate. Şi nu numai de oameni ci şi în faţa SA, nu ne plecăm de îngînfaţi şi-o încurcăm cînd ni-i lumea mai dragă. Să ne preocupe doar prezentul şi să nu-i repetăm a trecutului greşeli, de viitor se ocupă doar EL de-L ştim îndreptaţi.
   Să nu-I greşim, considerîndu-L neimplicat în creaţia SA, ori şi mai rău ne ştiindu-L defel şi imorali, că-i groasă rău şi viaţa-i eşec. Părăsirea-i iminentă şi suferinţele ne pot oricînd umbri existenţa şi a familiei, ratîndu-ne viaţa. EL ni-i pavăza vieţii noastre în desfăşurare, un timp de rodaj şi experimentare, ulterior încep atenţionările. Şi chiar tragerile de mînecă, că-I sîntem datori Creatorului nostru pe Pămîntul SĂU, să ne îndreptăm cu bun-simţ în societate. Şi de se poate şi atei, cînd nu-i chip să-L aflăm, iar de-L ştim corect, e ok.
   Apropiaţilor în primul rînd şi nu numai lor, să nu le impunem chiar şi binele şi utilul cu sila ci să-i lămurim de e cazul. De nu-i bine ca fiecare să-şi dea seama singur în tihnă de ce-i foloseşte şi-i moraliceşte-n existenţă înspre bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu