joi, 21 martie 2013

3059.Nu mai este, ci sporadic ici și colo prin lume

  Adevărat, nedrepții au necazuri ce nu le înțeleg, neîmpliniri și alte greutăți în viață. Și nu-i pricep pe acei mai deosebiți, potoliți, împăcați cu ei însăși, ce au calea lor. Mai altfel și mulțumiți oarecum trec prin viață, neatinși de nevoile ce le percep ăștialalți. De asta și sînt semne de întrebare la care oamenii obișnuiți nu găsesc răspuns. Ei cu de toate felurile de opreliști trăiesc și alții-s feriți, de ce?
  EL ne cere concomitent cu potolirea în viață și cunoașterea LUI, de-i posibil. E totuși de remarcat ceva, doar de cca. un veac EL ne cere să-L știm bine. Cu adevărat Cine E și să ne debarasăm de cîte altele ce nu-L cuprind cu adevărat. Pînă atunci ne era permis și încă este permis acelora doar învechiți în necunoașterea SA autentică.
  Și-n vechimea erelor de mult trecute EL la fel de strașnic cerea supunere poporului SĂU. De atunci, ce azi nu mai este, la nivel de nație, ci așa sporadic ici și colo prin lume împrăștiați. Unii și alții ce-L știu cu bine, căutîndu-I calea corectă, într-o conlucrare cu EL oarecum, cred.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu