joi, 18 noiembrie 2010

NT, nu-i continuarea VT, si altele

   Vechiul Testament se incheie cu : 920-4-1 : Caci iata, vine ziua, care va arde ca un cuptor ! Toti cei trufasi si cei rai, vor fi miristea ; ziua care vine ii va arde, zice Domnul ostirilor, si nu le va lasa radacini.(2) : Dar pentru voi, cari va temeti de Numele Meu, va rasari Soarele neprihanirii, si tamaduirea va fi supt aripile LUI ; veti iesi, si veti sari ca viteii din grajd.(3) : Si veti calca in picioare pe cei rai,caci ei vor fi cenusa supt talpile picioarelor voastre, in ziua pe care o pregatesc EU,zice Domnul ostirilor.(4) : Aduceti-va aminte de Legea lui Moise, robul Meu , caruia i-am dat in Horeb, rinduieli si porunci pentru tot Istraelul !- Si la celelalte popoare.-(5) : Iata , va voi trimite pe prorocul Ilie, inainte de a veni ziua Domnului, Ziua aceea mare si infricosata.(6) : El va intoarce inimile parintilor spre copii, si inimile copiilor spre parinti lor, ca nu cumva la venirea Mea sa lovesc tara (si lumea) cu blestem ! Nimic din toate acestea nu s-au petrcut inca, ci vor fi in viitorul de EL stiut.
   Si-n Noul testament nu se continua de unde s-a terminat VT, ci cu isus si iar isus, si Ioan botezatorul ce neaga la 1025-1-21, c-ar fi el Sf. Ilie prorocul , dupa cum zice isus.
   Cronicarii vremii, esenienii dela Marea Moarta, in scrierile lor nu-si aduc aminte de minunatul isus, sub nici un fel, ne iesind in evidenta, ca si cind nu ar fi existat, posibil.
   Totusi izgonirea istraelitilor in tot Imperiul Roman, cu credinta lor asa cum era fata de un Dumnezeu Unic, a produs deranj in credinta politeista romana, si au incoltit idei de contracarare a iudaismului. Si EL dorea o si mai mare pedeapsa, pentru neascultatorul SAU popor.Obligatia a cazut pe bizantinii imperiali Constantin si Elena, impunind la Conciliul dela Niceea 325 e n , crestinismul ce ulterior s-a multi divizat.
   Da, a fost o belea impunerea crestinismului in imperiu, se obisnuisera clericii cu diverse forme de iudaism adaptat zonelor geografice, si din 1800 de chemati s-au prezentat in jur de 300, au inceput represaliile financiare si administrative, teruarea impunerii crestinismului, nu cum se spune ca vezi doamne, era invers, bancuri false.
   Dumnezeu Tatal Ceresc , tare e afectat de lipsa de respect si recunostinta a poporului SAU, si i s-a facut lehamite de lumea oamenilor, in general , si de cca. doua milenii s-a ascuns de noi, nu ne-a parasit cu desavirsire ci a dat aceasta impresie, ca nu vrea sa-L stim atuci, acum e pe invers.
    Acum cauta cu tot dinadinsul sa-L stim macar, adevarat nu improvizat, ci clar, ferm, pur, unic, si dindu-mi ca si la altii credinta in EL, vrea sa-L ajut cum ma pricep, dar sa nu ma las, ci sa cautam, trezirea voastra in bine, in realitatea LUI, pentru asta EL e mai permanent linga mine si acum, nu se va lasa deloc, simt asta. Si cind ma gindesc ca am avut pe teritoriul tarii acum cca.2000 de ani un iudaism cum era, dar era, ca acum ioc, si EL vrea sa-l reinvie, dar mult schimbat in binele realitatii LUI actuale, in concordanta si cu noi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu