vineri, 3 februarie 2012

Considerare

   Malraux prevesti că ne e necesată o trezire spirituală confortabilă în lume în care să ne simţim bine şi chiar foarte bine în comuniune cu Lumea SA. Şi să nu ne luăm după greşite căi de nedreptate lumească ce bîntuie omenirea de cînd e ea făcută, dar acum parcă mai ne la locul ei e problema. Cum să nu fie de loc acest secol XXI, e în firea lucrurilor, deja ne adaptăm din mers cu încă multe greutăţi mondiale şi încă nu s-a pus problema SA. Şi nu ştiu cum va fi, EL ştie. E ceva în aer, parcă pluteşte, foarte mulţi îşi dau cu părerea neîncetat de un timp încoace, vom trăi şi vom vedea.
    E posibil ca vrînd ceva cu ardoare să nu-ţi meargă şi ulterior fără speranţă să reuşeşti a face ceva corect mult visat în timp. De asemenea vrînd să înaintezi într-o direcţie în cunoaştere, într-o treabă de mare interes să nu reuşeşti ci izbînda să fie de la sine prin perseverenţă încăpăţinată, de zi cu zi, prin paşi mărunţi, cu răbdare şi voinţă continuă.
     La noi românii spiritul de glumă cînd ţi-i greu, e un sport naţional, nu ne pierdem cu firea ci aşteptăm vremuri mai bune, făcînd haz de necaz, bancuri diverse şi altele ce ne ţin de urîtul timpurilor ce-n istorie tot am avut parte cu toptanul. Ne ţinem treji în plină teroare de orice fel ar fi, ne vedem de ale noastre cum or fi, ne plîngem glumind pe seama nevoilor şi lipsurilor ce-s în lume. Ne ating şi pe noi dar parcă nu, tot veseli şi la bine şi la rău, cam rar aşa naţie, nu?
     Toţi avem dezastre-n viaţă, perioade mai grele şi cînd nu ne dăm seama de multe, ce ar fi corecte altfel de le-am face, dar nu ni-i capul la ele şi ratăm ocazii ce se pot răzbuna şi din rău în mai rău, asta e uneori. Ne revenim în timp cu atenţie demnă şi reuşim şi noi în rînd cu lumea. Nu trebuie după acele căderi inerente să fim catalogaţi ci atunci cînd fiind liberi şi mulţumiţi în demersul nostru firesc spre realizări demne şi adevărate cu acelea să fim  identificaţi în timp, de e să fim luaţi în considerare, pe drept.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu